Inspirerende avond met Joseph Oubelkas bij Rabobank (22/3/2016)

Wat een ontzettend indrukwekkend verhaal van Joseph Oubelkas gisteren! Nadat om stipt 17.30 in recordtempo de ALV afgehandeld, werd was het tijd voor een borrel en sushi in afwachting van de RegioTalk onder leiding van onze gespreksleider Karel van de Graaf. En Karel was in vorm, vlijmscherp kunnen we wel zeggen.

IMG_0552

Denise Notenboom (Rabobank Amersfoort Eemland) beet de spits af en gaf strak antwoord op lastige vragen waarmee ze liet zien uit welk hout ze gesneden is; het juiste!

Young Masters, rap van tong, legden Dennis Sille (Stichting City Marketing Amersfoort) het vuur aan de schenen waarbij hij lastige vragen pareerde als een behendig voetballer en tussendoor ook nog goede tips had (zie de PS onderaan de mail!). Onze eigen voorzitter Maurits van Hoogevest kreeg het last but not least in de RegioTalk van Karel ook flink te voortduren en spuwde vuur over het gebrek aan innovatie bij de overheid op het gebied van ruimtelijke ordening. Hij sloot af met een scherpe conclusie: Binnen het thema “De Regio” liggen kansen voor ons YoungMasters! Tijdens de MiniRegioConferentie op 22 november gaan we hier dieper op in om doelstellingen concreet te maken en tot actie over te gaan.

Oubelkas

Na een heerlijk buffet (Dank Rabobank!) en een kop koffie nam Joseph Oubelkas ons in zijn gedachten mee terug naar de zwarte periode in zijn leven. Op 24 jarige leeftijd werd hij in 2004 onschuldig tot 10 jaar celstraf veroordeeld voor vermeende smokkel van bijna 8.000 kg hasj. In Marokko nota bene! Een aangrijpend verhaal over de 400 brieven die zijn moeder hem schreef en die hem op de been hielden.
Over vrijheid, compassie, veerkracht, respect, motivatie, drive, vergeving, verandering en dat er altijd een toekomst is. Elke dag weer 400 nieuwe kansen. Die moet je wel zelf zien en je moet er zelf wat van maken. Wij waren onder de indruk Joseph, ook jij ontzettend bedankt voor je bijdrage aan weer een geslaagd event van de YoungMasters.

Graag tot 28 juni, het belooft een mooie avond te worden, onze Bottertocht in de Regio!

Hartelijke groeten,

Het bestuur

LET OP: In de ALV is aangenomen dat er voortaan een no show factuur van 50 euro volgt bij het niet op komen dagen na een aanmelding voor een van onze events. Dat doen jullie natuurlijk niet, maar goed om hier nog even vermeld te hebben. Vanaf 1 januari 2017 komen zoals gezegd 2 functies vrij in ons bestuur: Elias Crum verlaat ons voor de Masters of Business en biedt zijn stoeltje bij “Externe Zaken” aan, Bart Bosveld voelt zich te oud worden en laat “Penningmeester” vanaf volgend jaar aan iemand anders over. Lijkt jou dit leuk en heb de capaciteiten? Mail naar info@youngmasters.nl.

PS: Heb je vanuit jou bedrijf iets leuks te melden? Laat het weten aan City Marketing Amersfoort zodat ze jou nieuws kunnen opnemen in hun mailings: Citybusiness@amersfoort.nl. Jij de aandacht, zij de content.